Столтенберг спрогнозував терміни інтеграції України в НАТО

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг спрогнозував терміни інтеграції України в НАТО. На його думку, країна має стати членом Альянсу у найближчі 10 років.

Єнс Столтенберг

Фото – EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Генсек Північноатлантичного Альянсу в інтерв’ю німецькому агентству dpa, відповідаючи на питання щодо можливого розширення військово-політичного блоку протягом найближчих 10 років, заявив, що він дуже сподівається на те, що Україна буде союзником.

На думку Столтенберга, країна може стати частиною організації приблизно до 2034 року, інформує «НБН».

Напередодні саміту НАТО у Вашингтоні генсек Альянсу закликав країни-члени блоку нарощувати військову допомогу ЗСУ. Він переконаний, що чим сильніше партнери підтримуватимуть Київ, тим швидше завершаться розв’язані РФ бойові дії.

Вкотре Столтенберг нагадав, що російський лідер Володимир Путін сподівається «пересидіти» західних союзників України, щоб вони послабили допомогу Силам оборони. Кремлівський диктатор розраховує, що стратегія затягування часу допоможе йому перемогти.

Генсек НАТО наголосив, що країни Альянсу можуть створити умови для припинення війни, якщо переконають главу Кремля в тому, що РФ не вдасться їх «пересидіти».

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина окреслила терміни вступу України в ЄС.

Exit mobile version