Не можемо залишатися нейтральними – в Аргентині заявили про надання військової допомоги Україні

Глава Міністерства оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі заявив, що Буенос-Айрес ухвалив рішення щодо надання військової допомоги Україні, а також підтримки Ізраїлю. За словами політика, його країна у цій ситуації не може залишатися нейтральною.

Аргентина

Фото – reuters.com

Керівник аргентинського оборонного відомства на конгресі правих сил Латинської Америки у Бразилії зазначив, що його країна в минулому обмінювалася обіймами із Кубою, Іраном та Венесуелою, проте тепер вона це робитиме з державами, які ведуть боротьбу за своє виживання.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Polskie Radio.

Представник аргентинського уряду повідомив, що Буенос-Айрес подав заявку на вступ в Організацію Північноатлантичного договору, має намір закупити американські багатофункціональні винищувачі F-16 та надати необхідне Україні озброєння для боротьби з російськими окупантами.

«Ми не можемо залишатися нейтральними в цій ситуації», – заявив міністр.

Глава Міноборони зазначив, що Аргентина має бути на боці держав, які захищають свою свободу та демократію. Чиновник додав, що також його країна має намір взяти участь у Глобальному саміті миру.

Раніше Вашингтон заявив про надання нового пакету військової допомоги Україні. Глава держави Володимир Зеленський прокоментував рішення американського керівництва.

Exit mobile version