Кулеба заявив, що Путін підставив Орбана ударом по дитячій лікарні у Києві

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що кремлівський диктатор Володимир Путін ударом по дитячій лікарні «Охматдит» у столиці України 8 липня підставив угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Віктор Орбан та Володимир Путін

Фото – Sputnik/Grigory Sysoyev/Pool via REUTERS

Керівник зовнішньополітичного відомства в ефірі національного телемарафону заявив, що російський диктатор ударом по «Охматдиту» підставив главу угорського уряду. Після цієї атаки РФ Орбану буде важче просувати наратив щодо «готовності» Путіна до миру, пише «НБН».

За словами дипломата, угорський прем’єр відвідав Київ, потім вирушив до Москви, потім до Пекіна, називаючи це «миротворчою місією». Поки політик говорив про припинення вогню, диктатор обстріляв дитячу лікарню. Міністр переконаний, що після такого удару окупантів представнику Будапешта буде надзвичайно складно говорити про те, що глава Кремля «готовий до врегулювання».

Глава МЗС додав, що позиція нашої країни щодо візитів Орбана у РФ та дружні до неї країни є дуже чіткою і Київ довів її до прем’єра. Глава уряду Угорщини знає, що вона складається із двох умов: Формула миру – єдина основа для переговорного процесу та жодних домовленостей про Україну без її участі.

Нагадаємо, угорський прем’єр зустрівся на саміті НАТО у столиці США з главою Туреччини Реджепом Ердоганом, закликавши його підтримати «миротворчу місію» Будапешта.

Exit mobile version