Орбан похвалив «успішне» посередництво Туреччини та попросив Ердогана підтримати його «миротворчу місію»

Глава угорського уряду Віктор Орбан похвалив Туреччину за «успішне» посередництво між Україною та державою-терористом. Представник Будапешта закликав президента країни Реджепа Ердогана підтримати його «миротворчу місію».

Віктор Орбан і Реджеп Ердоган

Фото – twitter.com/PM_ViktorOrban

Під час саміту Північноатлантичного Альянсу у столиці США Орбан зустрівся з турецьким лідером, про що угорський прем’єр повідомив на своїй сторінці у соцмережі Х, інформує «НБН».

За словами глави уряду Угорщини, представник Анкари є важливим партнером у його «мирній місії», оскільки Туреччина була єдиною державою, яка «успішно» виступила посередником між Україною та Російською Федерацією.

Глава пресслужби угорського прем’єра Берталан Хаваші розповів, що під час переговорів представник Будапешта попросив турецького лідера підтримати «миротворчу місію» його країни.

Як повідомляли ЗМІ, Орбан після візитів в Україну та РФ написав секретний лист до керівництва Європейського Союзу. Журналісти дізналися, що у посланні політик докладно виклав позицію глави Кремля Володимира Путіна щодо припинення вогню та переговорів, а також переказав погляди українського лідера Володимира Зеленського на ці питання.

Exit mobile version