Байден відповів, чи готовий до прямої взаємодії з Путіним

Американський президент Джо Байден розповів, чи готовий він до прямих контактів із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Також глава Білого дому повідомив, чи розмовлятиме з лідером росіян, якщо той зателефонує йому.

Джо Байден

Фото – MICHAEL REYNOLDS / POOL VIA CNP | VIDA PRESS

У ході підсумкової пресконференції Вашингтонського саміту Організації Північноатлантичного договору лідер американців заявив, що він поки що не готовий до прямих контактів із главою Кремля, інформує «НБН».

На думку президента США, користі від такої взаємодії з Путіним не було б. Але водночас глава Білого дому зазначив, що він готовий розмовляти з російським диктатором, якщо той йому зателефонує.

Нагадаємо, що минулого місяця один із європейських лідерів – Еммануель Макрон заявив, що він готовий продовжити діалог із лідером росіян. Глава Франції, який після повномасштабного вторгнення РФ в Україну провів щонайменше 14 телефонних розмов із кремлівським диктатором, пояснив, що він «вірить у силу діалогу».

Як повідомлялося, 8 липня у Москві глава індійського уряду Нарендра Моді зустрівся з російським лідером. Президент Володимир Зеленський прокоментував обійми прем’єра з Путіним у день масованого ракетного удару ЗС РФ по Україні.

Exit mobile version