У Пентагоні пояснили, чому США не дозволяють ЗСУ бити ракетами ATACMS по території РФ

Представник Міністерства оборони США Пет Райдер пояснив, чому Вашингтон не дозволяє Силам оборони України атакувати об'єкти окупантів на території країни-агресора ракетами ATACMS.

Речник Пентагону Пет Райдер

Фото - AP Photo/Andrew Harnik

Представник Міноборони США в інтерв’ю «Голосу Америки» нагадав, що нещодавно Вашингтон зняв заборону на удари ЗСУ по території країни-агресора в рамках оборони та у відповідь на обстріли окупантів, інформує «НБН».

При цьому, за словами Райдера, політика Штатів щодо ударів захисників углиб РФ не змінилася. Генерал-майор пояснив, що США не дозволяють Силам оборони бити балістичними ракетами ATACMS по державі-терористу, оскільки вони «не хочуть бачити ненавмисні наслідки».

Генерал зазначив, що американське керівництво побоюється ескалації, виходу збройного конфлікту за межі української території. Однак воно не недооцінює загрозу у вигляді РФ і продовжить надавати Києву допомогу, щоб забезпечити ЗСУ всім необхідним для захисту країни.

Зазначимо, раніше глава Білого дому Джо Байден пояснював, чому захисники не можуть застосовувати американську зброю для атак углиб РФ.

Exit mobile version