Вони просто не хочуть цього – Ходжес розкритикував Білий дім за деструктивну позицію щодо війни в Україні

Екскомандувач військ США в Європі, старший радник НАТО з логістики Бен Ходжес розкритикував Білий дім за деструктивну позицію щодо російсько-української війни. Генерал-лейтенант у відставці заявив, що Вашингтон перешкоджає досягненню перемоги Україною.

Бен Ходжес

Фото – apnews.com

Ходжес в інтерв’ю виданню Kyiv Post заявив, що адміністрація президента США просто не прийняла рішення щодо бажання досягти перемоги для України у війні з РФ і не ставить це за мету, інформує «НБН».

«Вони просто не хочуть цього», – стверджує колишній командувач американськими військами в Європі.

За словами генерала у відставці, всім сподобалося б, якби російські загарбники просто забралися з української території до себе додому без хаосу в країні-агресорі, проте Білий дім не готовий зробити необхідне для досягнення мети.

Ходжес вважає, що політика Вашингтона базується на надмірному страху перед застосуванням ядерної зброї Москвою, якщо кремлівський диктатор почне програвати війну. Ексвоєначальник наголосив, що перемога України у стратегічних інтересах Штатів. ЗСУ можуть самі виконати свою роботу, їм просто потрібні зобов’язання та кошти від США.

Старший радник НАТО з логістики стверджує, що немає жодних причин для заборони використання західної зброї Силами оборони України для ударів по об’єктах ворога вглиб РФ. Відповідні обмеження не мають сенсу з військового погляду.

Раніше в Міноборони США пояснили, чому Вашингтон не дозволяє українській армії бити ракетами ATACMS по території РФ.

Exit mobile version