Глава МЗС Польщі закликав країни ЄС зняти обмеження на удари ЗСУ західною зброєю вглиб РФ

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав держави Євросоюзу зняти обмеження на застосування західної зброї Силами оборони України для завдання ударів углиб країни-агресора.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський

Фото – radeksikorski.eu

Керівник польського зовнішньополітичного відомства закликав країни ЄС скасувати заборону на застосування українськими військами західної зброї для завдання ударів по всій території країни-агресора, інформує «НБН» з посиланням на RMF24.

На засіданні Ради глав МЗС країн ЄС дипломат розкритикував колег за їх побоювання щодо «ескалації конфлікту», у разі зняття обмеження на використання наданої союзниками Києва зброї для атак углиб РФ.

Сікорський переконаний, що удари по об’єктах окупантів на території країни-агресора будуть самообороною України, яку не забороняє міжнародне право. Міністр уточнив, що захист дитячих онкологічних лікарень не є ескалацією.

Також глава МЗС Польщі закликав країни ЄС посилити антиросійські санкції та використати активи держави-терориста до кінця року для отримання кредиту, який дозволить Україні функціонувати та купувати зброю.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Латвії пояснила, чому Україна має отримати право на використання західної зброї без обмежень.

Exit mobile version