У Празі повідомили, скільки боєприпасів до кінця року отримає Україна у рамках чеської ініціативи

Глава уряду Чехії Петр Фіала висловився щодо ініціативи його країни із забезпечення Збройних сил України боєприпасами. Прем’єр-міністр повідомив, скільки снарядів отримає Київ від Праги до кінця цього року.

155-мм артилерійські боєприпаси

Фото – defence-ua.com

Глава чеського уряду в інтерв’ю інформаційному агентству «Укрінформ» заявив, що постачання боєприпасів в Україну продовжуватиметься прогнозованими темпами найближчими місяцями, повідомляє «НБН».

За словами прем’єр-міністра, у рамках чеської ініціативи до кінця року Збройні сили України отримають близько 500 000 снарядів 155-мм калібру. Фіала додав, що, крім цього, Прага вже щорічно вже передає Києву сотні тисяч боєприпасів великих калібрів інших видів.

Чиновник нагадав, що до чеської ініціативи із забезпечення Сил оборони України снарядами приєдналися 15 держав. Політик наголосив, що Прага робить максимум для того, щоб інші країни взяли у цьому участь, а нинішні партнери продовжували надавати кошти на закупівлю боєприпасів наступного року.

Нагадаємо, ЗМІ заявили, що члени Європейського Союзу не зможуть виконати свої зобов’язання щодо передачі снарядів в Україну. Журналісти розповіли, у чому причина затримки постачання боєприпасів.

Exit mobile version