Ексдержсекретар США припустив, якою буде політика Трампа щодо України після повернення у Білий дім

Колишній держсекретар США Майкл Помпео вважає, що у разі повернення Дональда Трампа у Білий дім він продовжить політику нинішнього американського лідера Джо Байдена щодо України і максимально підтримуватиме Київ.

Дональд Трамп

Фото – Mary Altaffer / Associated Press

Ексдержсекретар США Майкл Помпео та американський лобіст Девід Урбан прогнозують продовження підтримки України Вашингтоном у разі повернення Трампа у президентське крісло, інформує «НБН».

Політики у колонці для видання The Wall Street Journal пишуть, що якщо республіканець повторно очолить Штати, він може запровадити масштабну програму ленд-лізу для України на суму 500 мільярдів доларів, а також зніме всі обмеження на тип та модифікацію американської зброї, яка передається ЗСУ.

На їхню думку, крім цього, 45-й президент США стимулюватиме розвиток вітчизняної оборонної промисловості, розвиватиме енергетичний потенціал країни, розширить антиросійські санкції, збільшить військові витрати держав НАТО до 3% ВВП.

Помпео та Урбан прогнозують, що Трамп відновить зв’язки з Ізраїлем та Саудівською Аравією. Співпрацю із цими державами політик направить на спільну роботу проти Ірану.

Нагадаємо, ЗМІ оцінили загрозу намірів республіканця «перезавантажити» відносини з Кремлем після повернення у Білий дім.

Exit mobile version