Вигідна лише західним військовим баронам – Ердоган відзначиться новою заявою про війну в Україні

Турецький президент Реджеп Ердоган відзначився новою заявою про повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Глава держави стверджує, що ці бойові дії вигідні лише «західним військовим баронам», які роблять усе, щоб «розпалити вогонь».

Реджеп Ердоган

Фото - AP Photo / Burhan Ozbilici

Ердоган заявив, що представники Заходу роблять усе можливе, щоб російсько-українська війна не закінчувалася. За його словами, від цієї кривавої бійні виграють лише «західні військові барони», які продовжують «підливати бензин у вогонь», інформує «НБН» з посиланням на агентство Anadolu.

Турецький лідер зазначає, що водночас його країна працює над встановленням миру та стабільності й «завжди робила так з першого дня». Президент стверджує, що нібито Анкара не допустила поширення «цієї пожежі» на Чорне море завдяки збалансованій політиці і справедливому ставленню до двох сусідніх держав.

Зазначимо, що на зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним в Астані 3 липня глава Туреччини заявив про можливість встановлення «справедливого миру», який задовольнить Київ та Москву.

Згодом під час саміту НАТО у Вашингтоні відбулися переговори Ердогана з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном. Представник Будапешта попросив турецького лідера підтримати його «миротворчу місію».

Exit mobile version