Губернатор Курської області повідомив Путіну про втрату контролю РФ над 28 населеними пунктами

Виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смірнов у ході наради повідомив кремлівському диктатору Володимиру Путіну про ситуацію в регіоні, визнавши, що РФ уже не контролює 28 населених пунктів.

Володимир Путін

Фото – kremlin.ru

У понеділок, 12 серпня, Смірнов повідомив російському лідеру, що українські сили встановили контроль за 28 населеними пунктами Курської області. Глава регіону уточнив, що вони просунулися на 12 км углиб території РФ, ширина по фронту становить 40 км, інформує «НБН» з посиланням на пропагандистське агентство «РИА Новости».

На цих словах диктатор перебив губернатора, зазначивши, що він знає цю інформацію від МО РФ, і попросив Смірнова розповідати про соціально-економічну ситуацію в прикордонному регіоні.

Чиновник заявив, що в регіоні за час боїв загинуло 12 цивільних, 121, зокрема 10 дітей, постраждали. За його словами, 121 000 жителів вже покинули область або їх евакуювали, ще 180 000 людей доведеться вивезти. У населених пунктах, які контролюють українські сили, залишилося близько 2000 росіян, про їхню долю владі нічого не відомо.

Зазначимо, що на нараді глава Кремля назвав «цілі» наступу українських сил у Курській області та наказав «видавити» їх із регіону.

Exit mobile version