У МЗС Китаю прокоментували бої в Курській області, закликавши сторони дотримуватись «трьох принципів»

У Міністерстві закордонних справ прокоментували події у Курській області країни-агресора. Влада КНР закликала Україну та Російську Федерацію до деескалації, нагадавши про «три принципи».

Китай

Фото – Clemens Bilan/EPA

У зовнішньополітичному відомстві КНР повідомили позицію керівництва країни щодо бойових дій у Курській області. У міністерстві розповіли, що влада уважно стежить за ситуацією у прикордонному регіоні РФ, інформує «НБН».

У заяві відомства сказано, що позиція китайської влади щодо російсько-української війни є «послідовною та чіткою». Вони закликають Київ та Москву дотримуватися трьох принципів деескалації – не розширювати зону бойових дій, не допускати ескалацію збройного конфлікту та провокацій, які ведуть до посилення вогню будь-якою із країн.

У дипломатичному відомстві додали, що китайське керівництво продовжить підтримувати зв’язок з міжнародною спільнотою та відігравати роль у політичному врегулюванні війни, яку Пекін називає «кризою».

Нагадаємо, раніше події у Курській області прокоментували у Європейському Союзі, відповівши, чи може Україна уражати ворога на його території.

Exit mobile version