У Байдена назвали ймовірні терміни масованого нападу Ірану на Ізраїль

Речник Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі назвав ймовірні терміни масованого нападу Ірану на Ізраїль. В адміністрації Байдена припускають, що атака може статися вже цього тижня.

Джон Кірбі

Фото – PAP/EPA/YURI GRIPAS / POOL

Кірбі під час брифінгу нагадав про те, що Іран та ліванські терористи «Хезболли» обіцяли помститися Ізраїлю за вбивство лідера палестинських бойовиків ХАМАС Ісмаїла Ханії та командира «Хезболли» Фуада Шукра, інформує «НБН» з посиланням на Kreschatic.

Американський чиновник назвав і ймовірний час нападу на Ізраїль – у Байдена вважають, що це може статися вже цього тижня. Представник Білого дому зазначив, що це може бути серія масованих атак, тож за останні кілька днів Штати посилили свої сили та засоби на Близькому Сході.

Нагадаємо, що США в неділю оголосили про намір розмістити атомний підводний човен USS Georgia з керованими ракетами в регіоні на тлі можливої ​​агресії з боку Ірану. У той же час влада Франції, ФРН і Британії підтримала зусилля Штатів, Єгипту і Катару щодо досягнення миру в регіоні, закликавши негайно домовитися про припинення вогню в Газі.

Як повідомлялося, Кірбі пояснив ризики військової співпраці РФ та Північної Кореї.

Exit mobile version