В ISW пояснили, що стоїть за заявами Лаврова про Формулу миру Зеленського та його контактами з главами МЗС

У вашингтонському Інституті вивчення війни заявили, що Кремль намагається вплинути на міжнародні посередницькі зусилля щодо завершення війни в Україні. Аналітики прокоментували контакти глави МЗС РФ Сергія Лаврова з іноземними колегами та його заяви стосовно Формули миру Зеленського.

Сергій Лавров

Фото – rbc.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що напередодні керівник зовнішньополітичного відомства РФ Сергій Лавров зустрівся із главами МЗС Індії та Бразилії. Соратник Путіна нібито обговорював із дипломатами війну в Україні. При цьому відомо, що китайська та бразильська влада просуває «мирний план», головні принципи якого вигідні Москві, інформує «НБН».

Також американські експерти звернули увагу на висловлювання російського міністра щодо Формули миру Володимира Зеленського. Він назвав план українського лідера щодо завершення війни, який ґрунтується на принципах міжнародного права, «ультиматумом» для РФ. За словами Лаврова, з цієї причини у Москві ніколи серйозно не розглядали відповідні пропозиції Києва.

В ISW заявили, що така діяльність Кремля свідчить про те, що він намагається вплинути на міжнародні посередницькі зусилля щодо завершення війни в Україні, відкрито демонструючи небажання вести сумлінні переговори.

Нагадаємо, ЗМІ заявили, що канцлер ФРН Олаф Шольц нібито готує свій «мирний план», до виконання якого він хоче змусити Україну за будь-яку ціну.

Exit mobile version