Держави Балтії закликали посилити ППО країн НАТО, які межують із РФ

Країни Балтії закликають НАТО посилити протиповітряну оборону держав-членів, які мають спільний кордон із Російською Федерацією на тлі критичної нестачі систем ПРО великої дальності в організації.

ЗРК Patriot

Фото – apnews.com

Агентство Bloomberg пише, що держави Балтії закликають Альянс посилити ППО країн-членів, які межують із РФ, на тлі загрози з боку росіян та критичної нестачі протиракетних систем великої дальності в НАТО, інформує «НБН».

ЗМІ цитує главу Міністерства оборони Естонії Ханно Певкура, який заявив, що прикордонні держави перебувають у найкритичнішій ситуації, тому їх потрібно захистити, щоб забезпечити безпеку інших членів організації.

Журналісти зазначають, що здатність відбивати атаки балістичної зброї – одна із найбільших прогалин в обороні країн Організації Північноатлантичного договору. Деякі союзники пожертвували Україні свої системи ППО великої дальності, наприклад, ЗРК Patriot, які є дуже дорогими.

Нагадаємо, днями у Міністерстві закордонних справ Литви звинуватили союзників у падінні російських безпілотників на територію Альянсу.

Exit mobile version