Пєсков прокоментував заяву Ердогана щодо деокупації Криму

Глава Туреччини Реджеп Ердоган 11 вересня заявив, що виступає за звільнення українського Криму від російських загарбників. Речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков відреагував на слова представника Анкари щодо необхідності деокупації півострова.

Дмитро Пєсков

Фото – ria.ru

Прессекретар російського лідера, коментуючи слова Ердогана щодо звільнення українського Криму від окупантів, висловив надію на те, що Анкара згодом змінить свою думку стосовно півострова, пише «НБН» з посиланням на пропагандистське агентство «Интерфакс».

За словами речника Путіна, тема Криму належить до категорії розбіжностей між Росією та її «турецькими друзями». Пєсков зазначив, що Москва не залишатиме спроб роз’яснити свою точку зору з приводу півострова, щоб Анкара «краще зрозуміла» Росію та «погодилася з її доводами».

Представник Кремля стверджує, що США нібито чинять тиск на Туреччину, залякуючи наслідками для економіки країни. Однак Анкара, як стверджує чиновник, керується власними інтересами і все одно продовжує розвивати «партнерські відносини» і торгувати із Москвою.

Раніше Пєсков висловився щодо можливого зняття обмежень на застосування Україною західної зброї для ударів углиб території держави-терориста.

Exit mobile version