Президент Казахстану заявив про «непереможність» РФ і закликав підтримати «мирний план» Бразилії та Китаю

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у ході переговорів із главою уряду ФРН Олафом Шольцем висловився щодо вторгнення РФ в Україну. Політик назвав «непереможною» агресивну країну і похвалив «мирний план» КНР та Бразилії.

Касим-Жомарт Токаєв

Фото – Sputnik

У ході зустрічі з німецьким канцлером Токаєв поскаржився, що з відмовою від укладання Стамбульської угоди нібито був втрачений шанс на перемир’я РФ та України, інформує «НБН» з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент Казахстану заявив, що агресивна країна нібито є непереможною у військовому плані. Він стверджує, що ескалація бойових дій загрожує непоправними наслідками не лише для «втягнутих» у війну держав, а й для всього людства.

Політик також вважає, що все ще є можливість для миру, закликавши уважно розглянути всі пропозиції інших країн. Зокрема, він вважає, що варто підтримати план щодо завершення війни від Китаю та Бразилії, який грає на руку росіянам. Токаєв додав, що обговорення територіальних питань має розпочатися лише після закінчення бойових дій.

Раніше глава України Володимир Зеленський назвав «мирні ініціативи» Китаю та Бразилії деструктивними. У МЗС КНР відповіли на слова президента.

Exit mobile version