Долітають до Москви – Шольц знову відмовився відправляти крилаті ракети Taurus в Україну

Глава німецького уряду Олаф Шольц вкотре відмовився передавати крилаті ракети Taurus для Збройних сил України. Також канцлер ФРН знову закликав досліджувати можливості досягнення миру.

Олаф Шольц

Фото – Ken Mürk/ERR

Німецький канцлер вкотре відмовився відправляти Україні крилаті ракети Taurus, які, за його словами, долітають до Москви. Представник Берліна зазначив, що багато хто переконує його передати Києву цю далекобійну зброю, проте він продовжить дотримуватися цієї позиції.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на німецьке міжрегіональне видання FAZ.

Глава уряду ФРН знову заявив, що зараз настав час розглядати варіанти досягнення миру в Україні, «дослідити, які є можливості».

Також канцлер прокоментував позицію ультралівих та ультраправих політичних сил, які називали мирні переговори альтернативою підтримці Києва. Шольц назвав таку позицію партій «наївною».

Зазначимо, що наступного тижня у США український лідер Володимир Зеленський зустрінеться із німецьким канцлером. Глава уряду заявляв, що Німеччина має намір надіслати Нью-Йорку сигнал, що російське вторгнення в Україну стоїть на порядку денному.

Раніше Шольц наполягав на участі представників Москви у Глобальному саміті миру.

Exit mobile version