Шольц наполягає на участі представників РФ у Глобальному саміті миру

Глава уряду ФРН Олаф Шольц наполягає на участі представників РФ у Глобальному саміті миру. За словами німецького канцлера, росіяни повинні мати місце за столом переговорів.

Олаф Шольц

Фото – EPA-EFE/Morris MacMatzen/POOL

Глава німецького уряду в ході виступу в Бундестазі, говорячи про Глобальний саміт миру, заявив, що настав час «озвучити всі варіанти». Канцлер наполягає на тому, щоб конференція відбулася з участю представників Москви.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на німецьке агентство DPA.

За словами політика, РФ повинна мати місце за столом переговорів. Шольц вважає, що це завдання, яке потрібно вирішити зараз та озвучити те, що можливо. Представник Берліна запевнив, що буде зроблено все для досягнення справедливого миру в Україні з повагою до її суверенітету та територіальної цілісності.

Глава уряду додав, що деякі виборці у ФРН виступають проти надання військової допомоги Києву та підтримують політичні сили, які агітують за це. Однак, за його словами, правильно підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, італійське видання La Repubblica заявило, що Шольц має намір віддати РФ окуповані українські території, працюючи над відповідним «мирним планом». В ЄС прокоментували публікацію ЗМІ.

Exit mobile version