Президент Чехії пояснив свою пропозицію залишити під окупацією деякі території України

Президент Чехії Петр Павел пояснив свої слова, сказані в інтерв'ю американському виданню про те, що Україна має погодитись із тимчасовим контролем Кремля над її деякими захопленими регіонами.

Петр Павел

Фото – facebook.com/generalpavel

Чеський лідер в інтерв’ю The New York Times заявив, що Україна та її прибічники мають бути реалістичними щодо перспектив повернення захоплених територій. Павел вважає, що Києву, зрештою, потрібно буде змиритися з тимчасовим контролем РФ над деякими окупованими регіонами.

Пізніше політик пояснив свої висловлювання, озвучені в інтерв’ю західному ЗМІ, інформує «НБН» із посиланням на чеське інформаційне агентство ČTK.

Він стверджує, що не сказав нічого нового, оскільки ще торік застерігав від завищення нереалістичних очікувань від військових цілей Києва.

Глава держави вважає, що надії на закінчення війни чистою перемогою українців за кілька тижнів чи місяців можуть «виявитися дуже небезпечними для всіх».

Президент додав, що союзники мають підтримувати відновлення територіальної цілісності України і це має бути кінцевою метою, проте потрібно реалістично оцінювати часові рамки її досягнення та ціну. Він уточнив, що загибель половини населення країни не буде перемогою над РФ.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пояснив, що змусить кремлівського диктатора припинити агресію щодо України.

Exit mobile version