У МЗС Китаю озвучили три пропозиції Пекіна для завершення війни в Україні

Глава Міністерства закордонних справ КНР Ван Ї докладно виклав позицію Пекіна щодо завершення російсько-української війни, озвучивши три пропозиції.

Глава МЗС КНР Ван Ї

Фото – mid.ru

Головний дипломат Китаю на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок, 24 вересня, озвучив три пропозиції щодо завершення російсько-української війни, повідомляє «НБН» з посиланням на агентство «Укрінформ».

Ван Ї заявив, що насамперед потрібно запобігти розширенню театру бойових дій, зупинивши зіткнення на фронті. За його словами, складніше добиватися припинення вогню, коли до зони бойових дій продовжує постачатися зброя.

Керівник МЗС КНР назвав єдиним життєздатним способом врегулювання ситуації в Україні розпочати невідкладний діалог та мирні переговори, інакше «криза» загостриться.

Міністр також закликав не допустити перетікання «української кризи» у світову економіку, тобто утриматися від санкцій та блокування окремих напрямків торгівлі. Дипломат не став називати конкретні країни, з яких потрібно зняти обмеження, проте, очевидно, мав на увазі РФ та її союзників.

Як повідомлялося, президент Чехії Петр Павел пояснив свої слова в інтерв’ю західному ЗМІ про те, що Україні доведеться змиритися з тимчасовим контролем Москви над деякими захопленими регіонами.

Exit mobile version