Орбан за підтримки 15 країн має намір організувати «мирний» саміт між Путіним та Зеленським – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що глава уряду Угорщини Віктор Орбан ініціює «мирний» саміт між лідерами України та Російської Федерації.

Віктор Орбан

Фото – Grigory Sysoyev/Pool via REUTERS

Швейцарське видання Die Weltwoche пише, що угорський прем’єр-міністр минулого тижня в США за лаштунками Генеральної Асамблеї ООН провів інтенсивні переговори з представниками КНР та Бразилії, щоб ініціювати так званий «мирний» саміт лідерів України та РФ, інформує «НБН».

За даними ЗМІ, для організації відповідного заходу глава уряду Угорщини отримав підтримку 15 держав, «друзів миру». Наразі обговорюється місце проведення саміту, на якому також будуть присутні представники Франції та Швейцарії.

Журналісти зазначають, що керівництво Євросоюзу дратують поїздки Орбана за кордон і те, що він перевищує службові повноваження, оскільки не може вести переговори від імені організації. Однак політик має намір довести свою «миротворчу місію» до кінця.

Нагадаємо, минулого тижня радник Орбана засудив Україну за рішення дати відсіч російським окупантам, припустивши, що його країна у разі вторгнення не чинила б опір. Угорський прем’єр назвав заяву свого політичного директора «двозначною».

Exit mobile version