Ердоган поскаржився на «провокаційні дії» Ізраїлю та заявив про загрозу для Туреччини

Турецький лідер Реджеп Ердоган поскаржився на «провокаційні дії» Ізраїлю, який нібито хоче розширити конфлікт, і заявив про загрозу для його країни.

Реджеп Ердоган

Фото – Facebook / Recep Tayyip Erdoğan

Глава держави у ході виступу на відкритті третього законодавчого року Великих національних зборів Туреччини заявив, що Ізраїль своїми діями у Газі та Лівані нібито хоче розширити масштаби конфлікту, залучаючи до нього інші держави у регіоні.

Про це інформує «НБН» із посиланням на видання TRT та Euronews.

За словами Ердогана, Ізраїль нібито становить загрозу для його країни, і Анкара готова «протистояти тероризму». Президент стверджує, що «окупація, терор та агресія вже біля порога» Туреччини.

Політик закликав усі організації якнайшвидше зупинити Ізраїль, додавши, що турецький народ «підтримає своїх ліванських братів у ці важкі дні».

Нагадаємо, що 1 жовтня Іран здійснив другу за рік масовану атаку на Ізраїль, вдаривши близько 180 ракетами. Обстріли Тегеран назвав «відповіддю» за ліквідацію керівництва «Хезболли» та ХАМАСу.

Раніше Ердоган заявив, що виступає за деокупацію Криму. У Кремлі відреагували на слова глави Туреччини щодо звільнення українського півострова.

Exit mobile version