У МЗС ФРН не виключають, що Україна зможе завдавати далекобійних ударів по РФ німецькою зброєю

Глава Міністерства закордонних справ ФРН Анналена Бербок не відкидає, що в майбутньому Україна зможе завдавати далекобійних ударів німецькою зброєю по території РФ.

Німеччина

Фото – pixabay.com

Керівник зовнішньополітичного відомства ФРН припускає, що у майбутньому ЗСУ зможуть бити вглиб території держави-терориста зброєю із німецьких запасів, інформує «НБН» із посиланням на Tagesschau.

За словами дипломата, Україна не зобов’язана чекати нападу на свою територію, перш ніж захищатися від ворога. Бербок зазначила, що навіть найкраща протиповітряна оборона не може застрахувати країну від ударів окупантів.

Міністр вважає важливим вживати превентивних заходів для запобігання атакам армії держави-терориста, зокрема знищувати пускові майданчики ЗС РФ. Однак, як наголосила глава МЗС ФРН, масштаби цих дій публічно обговорюватися не будуть, аби росіяни не здобули переваги.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця у британському парламенті заявили, що у західних партнерів Києва після дворічної підтримки України закінчилися запаси зброї.

Exit mobile version