ЗМІ дізналися причину блокування Угорщиною 35 млрд євро кредиту Україні від ЄС

Журналісти дізналися, чому влада Угорщини блокує виділення Україні 35 мільярдів євро кредиту від Європейського Союзу – Будапешт чекає на підсумки виборів у США.

Угорщина і Євросоюз

Фото – svtv.org

Видання Euronews повідомляє, що угорське керівництво блокує затвердження надання кредиту Україні від ЄС у розмірі 35 мільярдів євро. Як з’ясувалося, у Будапешті чекають на результати виборів у США, які відбудуться 5 листопада, інформує «НБН».

У матеріалі сказано, що влада Угорщини підтвердила блокування коштів, які Єврокомісія запропонувала виділити для підтримки української економіки, що постраждала від війни, поки у Білий дім не прийде новий президент.

У Будапешті пояснюють це тим, що кожен із кандидатів на пост глави США «відстоює протилежні підходи до вирішення питання розв’язаної РФ війни», тому союзники Штатів у ЄС нібито мають ґрунтувати свої подальші кроки по Україні відповідно до результатів американських виборів.

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив, що члени Євросоюзу повинні побачити, в якому напрямку рухатиметься Білий дім з цього питання після 5 листопада, оскільки є «два способи вирішення проблеми».

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп розкритикував адміністрацію Байдена за допомогу Україні на тлі руйнівного урагану «Хелен», який лютує у Штатах.

Exit mobile version