Сійярто заявив, що інтеграція України в НАТО може закінчитися Третьою світовою війною

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто виступив проти інтеграції України в НАТО, заявивши, що це може закінчитись Третьою світовою війною.

Петер Сійярто

Фото – sb.by

Керівник зовнішньополітичного відомства під час пресконференції за підсумками засідання спільного економічного комітету Угорщини та Сербії заявив, що членство України в НАТО може спровокувати Третю світову війну через 5-ту статтю організації.

За словами дипломата, «будь-яка розсудлива людина не захоче створювати таку небезпеку», інформує «НБН» з посиланням на Index.

Сійярто наголосив, що для інтеграції України в Альянс нібито немає жодної можливості. Глава МЗС додав, що цю позицію Будапешта нібито поділяє більшість міністрів держав-членів організації на переговорах за зачиненими дверима.

Нагадаємо, 7 жовтня під час зустрічі з главою уряду Денисом Шмигалем словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що Братислава підтримує вступ України в Євросоюз. Водночас політик повідомив, що до вступу країни у НАТО влада Словаччини «ставиться холодно».

Exit mobile version