Урсула фон дер Ляйєн звинуватила Орбана у заграванні з Путіним

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн звинуватила угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана у заграванні з кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Урсула фон дер Ляєн

Фото – ЕРА

Урсула фон дер Ляйєн дорікнула главі уряду Угорщини за підтримку кремлівського диктатора. Політик звинуватила представника Будапешта у тому, що він заграє із російським лідером, інформує «НБН» з посиланням на Politico.

За словами голови Європейської комісії, все ще є ті, хто звинувачує у війні окупованих та тих, хто прагне свободи, а не окупанта. Дивлячись на Орбана, президент ЄК поцікавилася, чи звинувачуватимуть вони угорців у вторгненні військ СРСР 1956 року або чехів, словаків, литовців у радянських репресіях.

Також Урсула фон дер Ляйєн нагадала, що цього літа Будапешт послабив візовий режим для громадян країни-агресора, поставивши під загрозу безпеку всіх держав-членів Європейського Союзу. Політик заявила, що таким рішенням угорська влада відкрила чорний хід для іноземного втручання.

Нагадаємо, що керівництво Угорщини заблокувало 35 мільярдів євро кредиту для України від Євросоюзу. ЗМІ повідомили, що Будапешт не дає ЄС надати Києву фінанси, очікуючи результатів президентських виборів у США.

Exit mobile version