Конкурент Шольца назвав умову, за якої відправив би в Україну ракети Taurus

Конкурент Шольца Фрідріх Мерц заявив про готовність відправити для української армії крилаті ракети Taurus, але за однієї умови.

Фрідріх Мерц

Фото – dpa.com

Член Бундестагу в ефірі ARD заявив, що виступає за надання крилатих ракет Taurus для Сил оборони України, інформує «НБН» із посиланням на телеканал N-tv.

Майбутній кандидат на посаду німецького канцлера переконаний, що відравлення далекобійної зброї, яку давно Київ просить у Берліна, могло б відбутися за однієї умови.

Політик запропонував спочатку вимагати від кремлівського диктатора Володимира Путіна припинити атаки на українські цивільні об’єкти. За словами лідера партії «Християнсько-демократичний союз», якщо російський лідер продовжить бити по них, Захід має дозволити Силам оборони завдавати ударів по території країни-агресора його зброєю.

Конкурент Шольца додав, що після цього Німеччина має зробити наступний важливий крок – відправити для ЗСУ крилаті ракети Taurus.

Зазначимо, що глава уряду ФРН Олаф Шольц неодноразово відмовлявся передавати Україні далекобійну зброю, заявляючи, що його позиція у цьому питанні залишається незмінною.

Як повідомлялося, у Міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що глава Кремля відмовився від телефонної розмови із канцлером.

Exit mobile version