Орбан зриває надання допомоги Україні від ЄС, щоб допомогти Трампу – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що глава уряду Угорщини Віктор Орбан зриває допомогу Україні від ЄС, щоб допомогти Дональду Трампу.

Дональд Трамп і Віктор Орбан

Фото – globallookpress.com

Американське видання Politico пише, що угорський прем’єр-міністр відмовляється схвалити продовження санкцій проти країни-агресора, що ускладнює виділення 50 мільярдів доларів кредиту Україні від США, ЄС та G7 за рахунок заморожених активів РФ.

Орбан заважає Заходу підтримувати Київ, щоб допомогти кандидату у президенти США Дональду Трампу, повідомляє «НБН».

Журналісти пишуть, що Вашингтон попросив Євросоюз продовжити антиросійські санкції до 36 місяців, проте представник Будапешта відмовляється від цього кроку. За словами анонімного європейського дипломата, якщо ЄС не виконає прохання США, це коштуватиме великих грошей організації та, зокрема, Угорщині.

Проте для угорського прем’єра це невелика ціна, яку він заплатить за те, щоб набути доброї волі республіканця, який пообіцяв, що після повернення до Білого дому він «не дасть Україні жодного цента».

Якщо Вашингтон та Брюссель підпишуть угоду про надання Україні нової позики у розмірі 35 мільярдів євро, новий американський президент буде зобов’язаний обслуговувати її роками. Однак, у разі відмови Штатів від участі у кредиті, Трамп буде звільнений від такого зобов’язання.

Нагадаємо, минулого тижня Орбан звинуватив керівництво Єврокомісії у тому, що воно нібито хоче повалити угорський уряд.

Exit mobile version