Фіцо спрогнозував швидке закінчення війни в Україні

Глава уряду Словаччини Роберт Фіцо прогнозує швидке завершення війни в Україні, сумніваючись, що це буде на умовах Києва.

Роберт Фіцо

Фото – EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Словацький прем’єр заявив, що ймовірність закінчення війни в Україні зараз дуже висока, проте не на умовах, прийнятних для Києва, повідомляє «НБН» з посиланням на Reuters.

Політик розраховує, що засідання Європейської ради вкаже, коли це може статися, зазначивши, що «раптово випливла» тема запрошення України до Північноатлантичного Альянсу. Фіцо переконаний, що запрошення до організації не буде «безкоштовним».

Глава уряду Словаччини побажав українцям справедливого миру, проте висловив сумнів щодо можливості досягнення цієї мети. За його словами, треба визнати, що російські загарбники не залишать окуповані регіони, крім того, вони відвойовують дедалі більше територій. Прем’єр переконаний, що у зв’язку із цим військового сценарію для вирішення конфлікту немає.

Водночас, як запевнив політик, Братислава підтримує територіальну цілісність сусідньої країни та підтримає будь-який мирний план, який буде запропоновано для завершення війни.

Як повідомлялося, генсек НАТО Марк Рютте назвав умову для початку переговорного процесу між Україною та РФ.

Exit mobile version