Орбан не дозволив ЄС змінити режим санкцій проти РФ, заблокувавши $50 млрд для України – ЗМІ

Глава уряду Угорщини Віктор Орбан не дозволив ЄС змінити режим санкцій проти РФ, заблокувавши 50 мільярдів доларів кредиту для України від організації.

Віктор Орбан

Фото - HOLLANDSE HOOGTE/EAST NEWS

Агентство Bloomberg пише, що угорський прем’єр-міністр не дозволив Європейському Союзу змінити режим санкцій проти РФ. У зв’язку з цим участь Вашингтона у наданні Україні кредиту на суму 50 мільярдів доларів від США, ЄС та G7 за рахунок заморожених активів РФ фактично заблокована.

Журналісти нагадали, що американське керівництво просить Євросоюз переглянути терміни продовження антиросійських санкцій, повідомляє «НБН» з посиланням на видання Politexpert.

Наразі обмежувальні заходи проти РФ продовжують кожні 6 місяців, проте Вашингтон просить збільшити термін до 3 років, що допоможе стабільно обслуговувати кредити для підтримки Києва.

ЗМІ заявило, що глава уряду Угорщини заблокував усі зусилля ЄС із цього процесу, щоб не дозволити організації ухвалити рішення про зміну санкційного режиму щодо Росії до виборів президента в США.

Раніше американське видання Politico повідомляло, що відповідні зусилля Орбана спрямовані на допомогу Трампу. Політик хоче, щоб республіканець виконав свою обіцянку щодо України. Кандидат у президенти США раніше стверджував, що «не дасть ні цента» Києву після повернення до Білого дому.

Exit mobile version