Лукашенко озвучив Україні низку претензій та пояснив, чому підтримує РФ у війні

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко назвав РФ союзником Білорусі та пояснив, чому підтримує агресивну країну у війні проти України.

Олександр Лукашенко

Фото – ria.ru

Нелегітимний президент РБ в інтерв’ю журналісту ВВС Стівену Розенбергу на полях саміту БРІКС у Казані заявив, що Мінськ підтримував і підтримуватиме РФ.

Диктатор збрехав, що Білорусь не надавала російським окупантам своєю територію для нападу на Україну, інформує «НБН» з посиланням на агентство «Белта».

Самопроголошений президент РБ заявив, що глава Кремля після навчань став виводити війська з білоруської території, проте частину окупантів у якийсь період «спровокували» і вони «завернули» на Київ. Соратник Путіна порадив «запитати, чому так сталося» в українського лідера.

Лукашенко поскаржився, що Київ запровадив санкції проти його країни раніше ніж Захід, зокрема, заборонив польоти цивільної авіації РБ через свою територію. Крім того, диктатор звинуватив українців у захопленні 75 складів із мінеральними добривами. Він звинуватив їх у арешті людей, 5 із яких вони нібито вбили та розчленували, щоб Мінськ не зміг встановити, як вони загинули.

Соратник лідера росіян пояснив, що через це він підтримував агресивну сусідню країну і продовжить робити це.

«І ви хочете сказати, що я в обіймах із Зеленським у цей час мав бути?» – сказав диктатор, назвавши РФ союзником Білорусі.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому нелегітимний глава РБ дорікнув Зеленському за небажання їхати до Москви чи Мінська для завершення війни.

Exit mobile version