Запрошення України до НАТО блокують щонайменше 7 країн – ЗМІ

Західні ЗМІ повідомляють, що щонайменше сім держав НАТО блокують запрошення України до Організації Північноатлантичного договору.

Україна і НАТО

Фото – nato.int

Американське видання Politico, посилаючись на чотири анонімні офіційні особи та дипломатів із США та НАТО, пише, що окрім США та Німеччини ще як мінімум п’ять країн блокують запрошення України до Альянсу, інформує «НБН».

Співрозмовники журналістів пояснили, що про запрошення країни до організації йдеться у плані перемоги України, який нещодавно Володимир Зеленський представив західним союзникам.

При цьому глава держави визнавав, що інтеграція до військово-політичного блоку можлива лише після закінчення війни із РФ, проте для нього принципово отримання запрошення до НАТО Києвом ще під час бойових дій.

ЗМІ зазначає, що окрім США та ФРН проти запрошення України до Альянсу виступають Словаччина та Угорщина, оскільки їхнє керівництво дотримується прокремлівської лінії. Іспанія, Бельгія та Словенія – ще три члени блоку, які «ховаються» за Вашингтоном та Берліном і відмовляються сприяти вступу країни до організації.

Така позиція цих семи держав НАТО ставить їх у протиріччя із Польщею, Естонією, Латвією та Литвою, які мають більший ентузіазм щодо членства України в Альянсі.

Нагадаємо, речник Сейму Латвії повідомила, що Рига очікує запрошення України до блоку на саміті НАТО наступного року.

Exit mobile version