Ердоган після зустрічі з Путіним заявив, що побачив прагнення диктатора до припинення вогню

Турецький лідер Реджеп Ердоган після зустрічі з Володимиром Путіним заявив, що побачив прагнення російського диктатора до припинення вогню в Україні.

Реджеп Ердоган і Володимир Путін

Фото – ria.ru

Глава Туреччини повідомив, що він бачився із кремлівським диктатором на полях саміту БРІКС у Казані. На заході, де, за його словами, обговорювалися політичні та глобальні питання, він був присутнім на запрошення Путіна.

Ердоган розповів, що під час особистих переговорів із лідером росіян він говорив про стурбованість турецького керівництва війною в Україні, пише «НБН» із посиланням на NTV.

Глава держави заявив, що він побачив прагнення кремлівського диктатора до припинення вогню. Політик уточнив, що це підтвердили на зустрічах у Стамбулі глава МЗС Туреччини Хакан Фідан та керівник зовнішньополітичного відомства РФ Сергій Лавров.

Президент додав, що він хоче допомогти Києву та Москві «досягти миру», а бажання Анкари – розпочати якнайшвидше переговори про завершення війни між Україною та РФ. Ердоган зазначив, що турецька влада продовжить наполегливо працювати задля досягнення цієї мети.

Нагадаємо, раніше глава Туреччини поскаржився на «провокаційні дії» Ізраїлю та заявив про загрозу для його країни.

Exit mobile version