Лукашенко назвав «ескалацією» війська КНДР на війні в Україні, в ISW пояснили, на що натякнув диктатор

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко назвав «ескалацією» війська КНДР на війні в Україні, в американському Інституті вивчення війни пояснили його висловлювання.

Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

Після саміту БРІКС нелегітимний глава РБ дав інтерв’ю журналісту ВВС, у якому прокоментував повідомлення щодо перекидання північнокорейських військових до Росії, які Кремль має намір використати у війні проти України.

Аналітики ISW у своєму звіті проаналізували заяви соратника Путіна, повідомляє видання «НБН».

Самопроголошений президент Білорусі намагався оскаржити факт відправки Пхеньяном бійців КНДР до РФ, назвавши відповідні повідомлення «сміттям». Він заявив, що російський лідер нібито ніколи не вмовлятиме інші держави, щоб їхні збройні сили вплуталися у війну.

Диктатор вважає, що розгортання армії будь-якої держави на фронті в Україні, включаючи ЗС РБ, було б кроком до ескалації бойових дій. Лукашенко вважає, що у такому разі блок НАТО у відповідь розгорнув би свої сили на українській території.

Американські експерти вважають, що відповідними словами нелегітимний глава Білорусі натякнув, що його війська не воюватимуть в Україні на боці російських загарбників.

Зазначимо, що під час інтерв’ю представник Мінська заперечував причетність РБ до повномасштабного російського вторгнення в Україну. При цьому диктатор озвучив низку претензій до Києва та пояснив, чому підтримує агресивну державу.

Exit mobile version