Фіцо заявив, що на нього спробували здійснити ще один замах через позицію щодо України

Глава уряду Словаччини Роберт Фіцо заявив, що нібито на нього спробували здійснити ще один замах через позицію щодо України.

Роберт Фіцо

Фото – Jeon Heon-Kyun/EPA

Прем’єр-міністр Словаччини в інтерв’ю виданню Standard заявив, що цього місяця на нього спробували вдруге вчинити замах у місті Дукля, пише «НБН».

Туди Фіцо приїжджав з нагоди річниці Карпатсько-Дуклінської операції у Другій світовій війні. На заході також був присутній глава держави, кілька урядовців та депутатів парламенту.

За словами представника Братислави, у місті затримали «дуже войовничу» людину, у якої знайшли повністю заряджений пістолет. Він нібито хотів убити прем’єра, якого ненавидить через його позицію щодо України.

Глава уряду розповів, що зловмисник не потрапив у зону, де було керівництво Словаччини, а пішов у зону, де був натовп. Пройшовши через рамку металошукача, виявилося, що він має зброю.

Нагадаємо, 15 травня словацького прем’єра спробували вбити у Гандлові. Підозрюють у замаху на політика Юрая Цинтулу. Фіцо стверджує, що стрілок тричі приходив зі зброєю на публічні збори, де він був присутнім.

Як повідомлялося, глава уряду Словаччини спрогнозував швидке закінчення війни в Україні.

Exit mobile version