Рютте підтвердив присутність північнокорейських військових на території РФ

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Марк Рютте підтвердив присутність північнокорейських військових на території Російської Федерації.

Марк Рютте

Фото – president.gov.ua

Генсек Північноатлантичного Альянсу під час брифінгу підтвердив, що військовослужбовців КНДР залучені у війну РФ проти України. Північнокорейські солдати перекинуті до Курської області, інформує «НБН».

За його словами, Пхеньян відправив своїх бійців до Російської Федерації і Москва відправила їх на територію прикордонного регіону, де проводять операцію Сили оборони України. Рютте наголосив, що такий крок влади КНДР підкреслює тривалу участь Північної Кореї у підтримці збройної агресії росіян і є ескалацією.

Генеральний секретар НАТО заявив, що Пхеньян та Москва порушили резолюцію Ради Безпеки ООН, закликавши їх негайно зупинити відповідні дії. Політик зазначив, що військова співпраця РФ та КНДР створює загрозу глобальному світу та безпеці.

У той же час глава Альянсу вважає, що розгортання північнокорейських підрозділів на території країни-агресора є свідченням розпачу кремлівського диктатора з огляду на масштабні втрати армії Путіна.

Як повідомлялося, у МЗС Південної Кореї відреагували на ратифікацію Держдумою РФ оборонної угоди із КНДР.

Exit mobile version