Випадання волосся під час війни: дерматолог-трихолог розповів, коли потрібно йти до лікаря

Випадання волосся може бути природним фізіологічним процесом, коли за три місяці воно оновлюється на 15%, проте це також може бути сигнал про проблеми в організмі.

Випадання волосся

Випадання волосся. Фото – uglevod.net

Лікар-дерматолог, трихолог Кузьма Хобзей зазначає, що через кілька місяців з початку війни багато хто почав помічати сильне випадання волосся на тлі пережитого стресу. За його словами, щоб зрозуміти, що процес випадання відрізняється від нормального, можна за кількістю волосся на подушці, інформує НБН з посиланням на ТСН.

Медик зазначає, що випадання волосся – відповідь на психологічну та фізичну напругу, що не є катастрофою. Ви повинні занепокоїтися при появі зон, де волосся випало і не росте нове. У такому разі важливо звернутися до фахівця та своєчасно провести діагностику, оскільки деякі аутоімунні захворювання супроводжуються випаданням пасм.

Трихолог рекомендує у важкий стресовий період якісно доглядати шевелюру, знизивши агресивний вплив на волосся. Пасма не люблять нагрівання, тому відкладіть на час прасування та плойки, відмовтеся від фарбування, а також захистіть волосся від ультрафіолету за допомогою головних уборів та спеціальних сонцезахисних засобів. Також зверніть увагу на свій раціон – харчування має бути різноманітним.

Раніше лікарі пояснили, чим небезпечна звичка виривати сиве волосся. Медики розповіли про наслідки висмикування «срібних» пасм.

Exit mobile version