Мавпяча віспа з’явиться в Україні: у Комітеті охорони здоров’я ВРУ розповіли, хто «завезе» хворобу до країни

Голова Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, депутат від партії «Слуга народу» Михайло Радуцький дав прогноз епідемії мавпячої віспи в Україні. Чиновник переконаний, що появи цього захворювання у нашій країні не уникнути.

Мавпяча віспа

Мавпяча віспа. Фото – dw.com

В інтерв’ю виданню «Українські новини» голова Комітету охорони здоров’я ВРУ запевнив, що українці мають бути готові до появи мавпячої віспи, інформує «НБН».

За словами Радуцького, у світі зафіксовано 7-8 тисяч активних випадків захворювання, зокрема й у сусідніх державах – Польщі та Румунії. Оскільки у нас не закриті західні кордони, швидше за все, хвороба дістанеться й нашої країни.

«Слуга народу» зазначає, що мавпячу віспу «завезуть» до нас українські біженці, які повертатимуться з Європи, а також військові, які проходять навчання на Заході та водії, які займаються доставкою гуманітарних вантажів з-за кордону.

Порівнюючи це захворювання з коронавірусною інфекцією, депутат зазначив, що воно не має такого поширення у світі, оскільки воно не стає заразним до появи симптомів.

На сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку мавпячої віспи, проте Центр громадського здоров’я готується до появи цього захворювання.

Нагадаємо, що західний експерт оцінив ймовірність появи пандемії мавпячої віспи, подібно до епідемії ковіда. Він розповів, наскільки ефективними є вакцини у боротьбі з цією недугою.

Exit mobile version