Солодкі газовані напої роблять нас дурнішими: результати дослідження

Споживання безалкогольних напоїв значно збільшилося протягом останніх десятиліть, переважно це безалкогольні напої з вмістом коли.

солодкі напої

Солодкі газовані напої роблять нас дурнішими. Фото - agronews.ua

Як свідчать результати дослідження, опубліковані в журналі Experimental Gerontology, надмірне споживання безалкогольних напоїв на основі коли пов’язане з низкою захворювань та зниженням когнітивних функцій, особливо з погіршенням пам’яті, повідомляє «НБН».

Крім того, дієти з високим вмістом цукру можуть сприяти резистентності до інсуліну, метаболічного синдрому та дисліпідемії.

Так, у піддослідних щурів, яких поїли кола-колою, погіршилася пам’ять і здатність проходити лабіринти. Було виявлено порушення у фронтальній корі та гіпокампі мозку, пов’язаних з когнітивними функціями.

Таким чином, результати показують, що тривале вживання безалкогольних напоїв призводить до погіршення пам’яті та окислювального стресу. Молодші, як стверджується в результатах дослідження, можливо, більш сприйнятливі до змін поведінки безалкогольних напоїв, однак безалкогольні напої викликали зміни в окислювальній системі тією чи іншою мірою у всіх вікових категоріях, що оцінювались.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, чому варто регулярно робити аналіз крові

Exit mobile version