Медик розповіла, що після покупки яєць їх мити не потрібно, оскільки це несе небезпеку зараження сальмонельозом, інформує «НБН» з посиланням на U-news.
Лікар пояснила, що сальмонельоз часто знаходиться на шкаралупі, де для захисту від бактерій з’являється невидима оку плівка, якої не варто позбуватися перед відправкою яєць на зберігання.
Щоб бруд із розбитої шкаралупи не потрапив у білок, дієтолог рекомендує мити яйця одразу перед приготуванням, крім того, якщо вони погано проваряться або прожаряться, людина може отруїтися.
Також лікар закликала звертати увагу на термін зберігання яєць: неочищені варені зберігаються у холодильнику не більше двох тижнів, а без шкаралупи – лише три дні.
Як повідомлялося раніше, голова Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург розповіла, як запобігти гострим кишковим інфекціям і отруєнню в спекотну пору року. Фахівець нагадала, чому влітку зростає ризик харчової токсикоінфекції.