Чи можна на тлі коронавірусу підхопити грип: пояснення вірусолога

З приходом осені кількість інфікованих коронавірусною інфекцією суттєво зросла, крім того, в холодну пору року зазвичай відбувається сплеск захворюваності на грип. Вірусолог пояснив, чи може людина заразитися одночасно COVID-19 та ГРВІ.

Зараження грипом та коронавірусом

Зараження грипом та коронавірусом. Фото - poisknews.ru

Вірусолог Інституту молекулярної біології ім. В.А. Енгельгардта Петро Чумаков не виключає розвитку поєднаної інфекції при одночасному зараженні і ковідом, і грипом. Однак, як заспокоїв фахівець, це радше екзотичні випадки, інформує «НБН» з посиланням на EuroMD.

Він зазначив, що найчастіше пацієнти інфікуються чимось одним, а потім можуть підхопити ще один вірус. У той же час, перший вірус починає виробляти в організмі інтерферон, який перешкоджатиме проникненню в клітини іншого.

Як пояснив Чумаков, якщо другий збудник захворювання потрапить у дихальні шляхи, він не викличе хвороби. За його словами, для вірусних інфекцій це є типовим.

Нагадаємо, що ВООЗ оголосила епідемію мавпячої віспи, в Україні вже підтвердили випадок зараження цим вірусом. Фахівці розвінчали головні міфи про захворювання.

Exit mobile version