Вчені розповіли, як робота за комп’ютером шкодить шкірі людини

Багато хто знає, що робота за комп'ютером часто позначається на здоров'ї очей і спини, проте тривалий час біля монітора негативно впливає і на шкіру.

Робота за комп'ютером

Робота за комп'ютером. Фото – budemdobree.ru

Британські вчені закликають людей, які працюють за комп’ютером, приділяти своєму здоров’ю особливу увагу. Науковці з’ясували, що щоденне проведення часу біля монітора протягом 6 годин так само шкодить шкірі, як і 25-хвилинне перебування на сонці опівдні без використання захисного крему, інформує «НБН» з посиланням на The Daily Mail.

Вчені з Великобританії вивчали ефект синього світла, яке випромінюють гаджети, на шкіру людини. Фахівці зазначають, що синє світло викликає передчасне старіння та гіперпігментацію. Дослідження показало, що понад 70% людей не здогадуються про такий негативний наслідок взаємодії з електронними девайсами.

Тому, якщо ви довго використовуєте смартфон або комп’ютер, потрібно робити перерви, а також варто користуватися кремом для шкіри з антиоксидантами.

Нагадаємо, що тісний контакт із гаджетами також негативно впливає на сон. Науковці розповіли, як сучасні пристрої можуть зіпсувати відпочинок організму людини вночі.

Exit mobile version