Комаровський розповів про 5 головних ознак мігрені та пояснив, чим її лікувати

Відомий український педіатр Євген Комаровський розповів, що мігрень – хронічне захворювання, яке проявляється нападами сильного частіше одностороннього головного болю. Лікар перерахував основні симптоми мігренозної атаки.

Лікар Євген Комаровський

Лікар Євген Комаровський. Фото – politeka.net

Комаровський розповів, що мігрень відноситься до особливого виду головного болю і має свої характерні симптоми, зокрема такий діагноз можна поставити пацієнту, якщо у нього спостерігають п’ять ознак захворювання, інформує «НБН» з посиланням на портал «Наша мама».

За словами Комаровського, мігренозна атака супроводжується регулярним повторенням головного болю та збільшенням його інтенсивності при фізичному навантаженні. До ознак такого захворювання відноситься тривалість болю від 4 до 72 годин та її нападоподібний характер.

Лікар зазначив, що головний біль, який супроводжується чутливістю до гучних звуків, запахів і яскравого світла, також свідчать про мігрень.

Педіатр пояснив, що такий діагноз ставиться під час спілкування лікаря з пацієнтом, тому не потрібно робити КТ, рентген шийного відділу хребта та здавати аналізи.

Комаровський розповів, що мігрень лікується нестероїдними протизапальними препаратами, за такого головного болю можна приймати ібупрофен. Однак попередньо потрібно обов’язково проконсультуватися із фахівцем.

Раніше Комаровський відповів на запитання, чи справді під час війни люди хворіють рідше, та розповів, як працює організм в умовах стресу.

Exit mobile version