Не можна пити каву одразу після приготування: онкологи пояснили чому

Не всі любителі кави знають, що звичка пити гарячі напої може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям. Онкологи розповіли, як окріп шкодить організму людини.

Кава

Кава. Фото – tass.ru

Лікарі пояснюють, що стравохід може серйозно постраждати від опіків чутливої ​​слизової оболонки, якщо ви приготували каву з використанням води температурою від 90 до 95 градусів й одразу почали її пити, інформує «НБН» з посиланням на журнал Storinka.

За словами медиків, окріп посилює гастроезофагеальний рефлюкс, тобто запалення стравоходу, що загрожує розвитком онкологічного захворювання.

Онкологи Тегеранського університету медичних наук з’ясували, що надто гарячі напої практично вдвічі підвищують ризик розвитку раку стравоходу.

Дослідження у Великій Британії показали, що вживання гарячої та дуже гарячої кави підвищують ризик появи злоякісної пухлини в стравоході в 5,5 раза.

Раніше медики пояснили, що зміниться в організмі людини з відмовою від кави і чому краще віддати перевагу чаю.

Exit mobile version