Росія торгує нафтою, незважаючи на санкції: які країни продовжують купувати «чорне золото» РФ

Після вторгнення армії Путіна в Україну Сполучені Штати Америки заборонили купівлю нафти з Російської Федерації, таке ж обмеження набуде чинності у грудні й у Європейському Союзі. Однак є країни, яким держава-окупант продовжує активно продавати «чорне золото» за вигідною ціною.

Продаж російської нафти

Продаж російської нафти. Фото – inventure.com.ua

Експорт сирої нафти через вантажні судна мав тенденцію до зниження у травні, червні та липні. Основними напрямками для сирої нафти країни-агресора були Італія, Індія та КНР, інформує «НБН» з посиланням на VOX.

Наразі Москва продає «чорне золото» зі знижкою близько 30 доларів у Пакистан, Індію, Шрі-Ланку, Бангладеш та Кубі. Вигідні ціни Кремль пропонує всім економікам, що розвиваються і які борються з інфляцією. На думку експертів, знижки на сиру нафту РФ збережуться, що зробить імпорт «чорного золота» до бідних держав дуже прийнятним.

Аналітики зазначають, що Індія, КНР та Туреччина є активними партнерами для паливної промисловості країни-агресора. Зокрема, Анкара цього року подвоїла імпорт нафти РФ і змагається за те, щоб стати лідером постачання зрідженого природного газу до європейських держав після підриву трубопроводу «Північний потік».

Нагадаємо, що Міністерство енергетики України розповіло, скільки Російська Федерація заробила на продажі «блакитного палива» та «чорного золота» за період повномасштабної війни.

Exit mobile version