Як не нашкодити організму прийомом комплексних препаратів від застуди та грипу: пояснення лікаря

Багато людей намагаються заощадити на лікуванні чи хочуть переносити ГРВІ на ногах, тому приймають порошки від застуди та грипу. Терапевт Катерина Мимріна розповіла як не нашкодити організму такими комплексними препаратами.

Застуда

Застуда. Фото – smr.gov.ua

Деяким комплексні препарати від грипу та застуди здаються паличкою-виручалочкою, проте насправді такі порошки не лікують, а лише усувають симптоми та створюють ілюзію перемоги над вірусом, інформує «НБН» з посиланням на euromd.com.ua.

За словами медика, якщо після прийому такого препарату ви відчули полегшення та продовжуєте вести активний спосіб життя, організм наражається на ризик затяжної хвороби та розвитку ускладнень.

Терапевт пояснила, що порошки та таблетки від застуди – коктейль із судинозвужувальних, антигістамінних та жарознижувальних засобів, які потрібно приймати окремо за показаннями лікаря.

Фахівець наголосила, що, якщо вам необхідно терміново поставити себе на ноги та повернути працездатність, комплексні препарати можна приймати не більше трьох днів та суворо за інструкцією, не перевищуючи добову дозу.

В інших випадках хворому краще відпочивати, пити теплі напої та приймати ліки, призначені фахівцем.

Раніше сімейний лікар розповіла, чи допомагає вітамін С під час лікування застуди.

Exit mobile version