Як захиститись від обмороження: кардіолог озвучила важливі рекомендації

Кардіолог Дар'я Сергєєва розповіла про симптоми впливу холоду на організм і як захиститись від обмороження взимку.

Як правильно одягатися взимку

Як правильно одягатися взимку. Фото – pexels.com

Лікар пояснила, що обмороження – наслідок локального впливу холоду, від якого страждає насамперед шкіра, яка не прикрита одягом, а також кисті рук і стопи, інформує «НБН» з посиланням на ua-novosti.info.

За словами Сергєєвої, якщо людина починає відчувати озноб, втрачати чутливість обличчя, у пальцях рук та ніг, їй треба зайти у тепле приміщення. Потрібно зробити це негайно, якщо пальці рук, щоки чи кінчик носа побіліли.

Медик радить не гуляти довго у вітряну погоду або, якщо плануються значні опади, оскільки такі умови прискорюють втрату тепла. Для статичних занять або повільних прогулянок взимку обирайте одяг із натуральних тканин, який добре утримує тепло.

Для фізичної активності на вулиці віддайте перевагу одягу, виготовленому із сучасних технологічних матеріалів. Куртки з мембранних тканин, толстовки з флісу не стискають рух та добре відводять вологу від тіла.

Як зазначила кардіолог, найкраще одягатися багатошарово, не забувати про шапку, шарф і рукавички, оскільки найбільша втрата тепла організмом на морозі відбувається через шкіру рук і голови.

Нагадаємо, що терапевт розповіла, як не нашкодити організму прийомом комплексних препаратів від грипу та застуди.

Exit mobile version