Експерти нагадали, що солодощі – це зазвичай вуглеводи, які підвищують вміст цукру у крові. Тому починати день із вживання таких продуктів для людей із цукровим діабетом небезпечно.
Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Mayo Clinic.
Вживати на сніданок чай з печивом та шоколадом не найкраща ідея і для здорових людей. Солодощі містять доданий цукор – це все цукри, які штучно додають у їжу та напої, і їхню кількість у раціоні варто скорочувати.
Американські дієтологи в рекомендаціях харчування на 2020-2025 роки радять людям віком від двох років і більше обмежувати доданий цукор у меню, він повинен становити менше 10% від загальної кількості калорій. Дітям молодше двох років взагалі не варто давати таку їжу.
Раніше ендокринолог розповіла про фізіологічні та психологічні причини потягу до солодкого.