Чому їсти солодке натщесерце шкідливо: медики розповіли про небезпеку такої звички

Фахівці стверджують, що їсти солодке на голодний шлунок шкідливо не лише людям із діабетом, а й усім іншим. Медики пояснили, у чому небезпека такої звички.

Солодощі

Солодощі. Фото – pmg.ua

Експерти нагадали, що солодощі – це зазвичай вуглеводи, які підвищують вміст цукру у крові. Тому починати день із вживання таких продуктів для людей із цукровим діабетом небезпечно.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Mayo Clinic.

Вживати на сніданок чай з печивом та шоколадом не найкраща ідея і для здорових людей. Солодощі містять доданий цукор – це все цукри, які штучно додають у їжу та напої, і їхню кількість у раціоні варто скорочувати.

Американські дієтологи в рекомендаціях харчування на 2020-2025 роки радять людям віком від двох років і більше обмежувати доданий цукор у меню, він повинен становити менше 10% від загальної кількості калорій. Дітям молодше двох років взагалі не варто давати таку їжу.

Раніше ендокринолог розповіла про фізіологічні та психологічні причини потягу до солодкого.

Exit mobile version